29 Ekim 2010 Cuma

The Sims 3 : Late Night

The Sims 3 : Late Night
*Türkiye Çıkış : 29 Ekim 2010
*ABD Çıkış : 26 Ekim 2010
Oyunun Özellikleri
BRIGDEPORT
Late Night ile gelenek bozulmuyor.. 2 nesil boyunca gece hayatına yoğunlaşan her eklenti gibi, Late Night da kendi Downtown’ı ile geliyor. Elbette The Sims 3’ün bütünleşik kasaba konsepti çerçevesinde tamamen yeni bir kasaba/şehir olarak. Bridgeport, bulvarları, vinçleri, billboard’ları, metrosu, gökdelenleri ve güzel köprüsü ile kuşkusuz iyi çalışılmış bir şehir. Şehirde yaşanabilir apartmanların yanısıra, normal evlerin yer aldığı bir banliyö bölümü de yer alıyor. Ve tabi şehir, bir sürü gece kulübü, ünlüler veya vampirler için özel mekanlar ile dolu.
-Apartman Hayatı: Apartmanları oyuncular kendisi kuramıyor, mevcut gökdelenlerde ayrılmış apartman daireleri var. Bazı dairelere yerleşebilmek için ünlü olmanız dahi gerekiyor. Özellikle teraslı daireler çok pahalı.. Apartmanın giriş holünü ve asansörünü görebiliyorsunuz ancak komşuların evlerini ziyaret edemiyorsunuz. Apartmanlar, oyunculara limitli ancak rahat yaşanabilecek ortamlar sunuyor. Böylece koca bir eve dağılmaktansa, küçük bir daire ile kontrolü daha çok elinizde tutabiliyorsunuz.
-Metro:
Bridgeport’ta ulaşımınızı hızlandırmak adına, metro istasyonlarını kullanabiliyorsunuz. Metronun içini göremeseniz de metrolar simlerin bir yerden diğerine daha hızlı gitmesini sağlıyor. Elbette metro kullanmanın da bazı sakıncaları var, mesela metroda soyulabilirsiniz! Ayrıca şehrin belli noktalarına kendiniz metro istasyonu yerleştirebiliyorsunuz.
GECE HAYATI
-Kulüpler: Kulüpler konseptine göre dans pisti, bar ve müzik kabinlerinden yada enstürmanlardan oluşabiliyor, atmosferi artırmak amacı ile özel ışıklandırmalar, konfeti ve sis efektleri mevcut. Bunun dışında dart, arcade oyunlar, bubble-bar gibi nargile / oksijen barı karışımı eğlencelikler mevcut. Kulüplerin bir açılış ve kapanış saati var, ancak bu saatler içinde kulüplerden yararlanabiliyorsunuz. Genelde kulüpler sabaha kadar açık oluyor. Kulüplerin kapısında bodyguardlar bulunuyor ve girip giremeyeceğinize karar veriyorlar. Özellikle ünlülere ait kulüplere bu yüzden ünlü olmadan giremiyorsunuz. Ayrıca bar kavgaları çıkacak olursa, ortamdaki herkes kavgaya dahil olabiliyor.
-İçecekler ve Mixology Yeteneği:
Elbette çılgın kokteyllerin olmadığı bir gece hayatı tam anlamı ile gece hayatı sayılmaz. Sim’ler alkol kullanmasa da, hazırladıkları kokteyller, içeriğine göre simlerin davranışlarını değiştirebiliyor. Gittiğiniz barlarda çok sayıda içecek ısmarlama imkanınız var. Ayrıca oyuna yeni eklenen mixology yeteneği sayesinde, kendi kokteyllerinizi yapabiliyorsunuz. Yeteneğiniz ilerledikçe, ortaya çok daha iyi şeyler çıkıyor ve popüleriteniz artıyor. Karnınızı dışarıda doyurmak isterseniz, gittiğiniz yerlerde aperatif fast-food yiyecekler sipariş edebiliyorsunuz, yada sokakta yer alan yiyecek kamyon-büfelerinden birine uğrayıp, mideye bir sosisli, çorba vb. hazır yemekler indirebiliyorsunuz.
-Sosyal Gruplar: Nightlife’tan hatırlayacağımız gibi, geceleri beraber takılacağımız grubumuzu belirleyebiliyoruz. Böylece simler bizim kontrolümüzde olmadan, bizimle beraber geziyorlar. Grup üyelerinin üstünde küçük bir sim kristali beliriyor.
CAS’taki Yenilikler: Simlerin, kilo ve fit ayarlarına, detaylı kas ve göğüs ayarları da ekleniyor. Oyunda bir etkisi olmasa da artık Sim’lerin burcunu da ayarlayabiliyorsunuz. Müzik zevkleri arasına Hip-Hop da eklenmiş. Ek olarak yeni saç, sakal, kolye vb. aksesuar ve özellik bulunuyor. İki Yeni Kişilik Özelliği: Oyuna iki yeni trait ekleniyor. “Star Quality” ile simler daha kolay popülerleşiyor ve daha kolay ünlü oluyorlar. Bu trait’in zıttı olan “Shy” (Utangaç) ise popüler olmaktan çekinen simler için kullanılıyor. Bu tip simler etraflarında çok fazla insan olunca, huzursuz oluyor ve negatif “moodlet” alıyorlar.
BUILD & BUY MODE Yenilikleri: Süs Havuzları, Yarım duvarlar, Platformlar ve asansörler şu ana kadar açığa kavuşmuş Build Mode yenilikleri. Bunun dışında mevcut kapı, pencere gibi kategorilere eklenen yeni mimari elemanlar mevcut. Tabi konsepte uygun çok sayıda yeni eşya, Duvar boyunda akvaryumlar, özel ışıklar, pisuvarlar, vampirlerin uyuduğu altarlar, müzik enstrümanları, dans pisti ve daha bir çok eğlencelik, dekoratif yada günlük kullanım eşyası, bu eklenti ile geliyor. Ayrıca Barrier Rope denen Community Lot araçları ile o kamusal alanı kimin kullanabileceğini belirliyorsunuz, buna göre orada alanı koruyan bir bodyguard beliriyor. VAMPİRLER: -Normal Sim’lerden Farkları: - Vampirlerin, derileri ve gözleri normal simlerden daha solgun ve parlıyor. - Geceleri daha hızlı yetenek kazanıyorlar. - Açlık/Hunger göstergesi, Susuzluk/Thirst ile değişmiş.. Elbette bu susuzluğun su ile giderilmediği aşikar. Normal yemekleri yiyebilselerde, bu onları etkilemiyor. - Vampirler normal simlerden daha hızlı hareket edebiliyor. - Vampirler akıl (trait vb) okuyabiliyor. - Vampirler daha yavaş yaşlanıyorlar.
Avlanma: - Vampirlerin açlıklarını giderme yolları arasında, ava çıkmak, plazma yemek, kan meyveleri yetiştirmek var. Kan plazmalarını hastaneden alabiliyorlar. - Ava çıkan bir vampirin kurbanı, termal olarak görüntüleniyor ve termal görüntüsüne göre kan oranı değişiyor. Sıcak ise (kırmızı renklerde) vampiri daha çok doyuruyor. - Vampirler avlarına saldırmadan önce, kanlarını emmeyi teklif ediyorlar. Eğer ilişkileri iyi ise, sim kolundan kan emmesine izin veriyor. Vampir Olmak ve İyileşmek: - Sıradan bir ısırılma insanları vampire dönüştürmüyor. Vampir ile iyi ilişki kurup bunu istemelisiniz.
- Vampirlik bilim merkezinden alınan bir iksir ile iyileştirilebiliyor. - Vampirler çocuk sahibi olabiliyor, bebeklerin %50 ihtimalle vampir doğma olasılığı var. - Vampirler gündüz dışarı çıkabiliyor ancak negatif bir moodletleri oluyor ve ihtiyaçlarını hızla kaybediyorlar, ancak güneş ışığında ölmüyorlar.
YENİ MESLEKLER: Sinema Kariyeri – Aktör yada Yönetmen olarak iki dala ayrılan bu kariyer, ünlü olmak için biçilmiş kaftan. Kariyerin en üst basamağında ödül olarak aktör/aktrist’ler bir karavana kavuşurken, yönetmenler ise yönetmen sandalyesine sahip oluyorlar. Ambitions ile gelen Professions tarzı işlerden biri olmayan bu kariyer seçeneğinde, simleri iş yerinde takip edemiyorsunuz, bu sim’ler stüdyo binasında çalışıyor, zaman zaman dışarıda görevlere çıkıyorlar. Barmenlik yada serbest müzik kariyeri (müzik grupları) ise bir başka kariyer seçenekleri. MÜZİK GRUPLARI: Artık piyano, bas gitar ve bateri/davullar da müzik enstürmanları arasında yer alıyor. Üstelik virtüöz sim’ler bir araya gelerek grup kurabiliyorlar. Müzisyen kariyerini seçen sim’ler, Belediye Binasında (City Hall) serbest müzisyen olarak kaydolarak, kendi performanslarına göre para kazanmaya başlayabiliyorlar. ÜNLÜLER: Ünlü olmak bir meslek değil. Bir mesleğin en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra elde edilebilecek bir statü. Starmetre ile ölçülen bu statü, 5 yıldızdan oluşuyor. Ünlü olmak için, yeni gelen sinema kariyeri uygun bir meslek ancak bu meslek olarak sınırlandığınız anlamına gelmiyor. Her mesleğin zirvesine ulaşan simlerin star olma şansı var. Elbetteki, meslekten mesleğe, sim’den sim’e bu şans değişiyor.
Örneğin, Star Quality adlı yeni Trait (karakteristik özellik), simlerin ünlü olma şansını artırıyor. Ancak ünlü olmak için bu yeterli değil, diğer ünlülerin peşinden koşmalı, onlarla iyi ilişkiler kurmalı ve böylece şöhret basamaklarını tırmanmalısınız. Şöhretiniz, basında yer aldıkça, ünlü klüplere gittikçe daha da artıyor. Elbette ününüz artarken paparazzi gibi kavramlarla da baş etmeniz gerekiyor (ister rüşvet vererek, ister dava ederek)... Elbette ünlü olmanın iyi yanları arasında heryere ücretsiz girebilmek, VIP kulüplere kabul edilmek gibi artılar da var. Ayrıca ününüz gerçek hayatta olduğu gibi çocuklarınıza da geçiyor, onlar da bir miktar ünlü olarak başlıyor, ve daha gençliklerinde bir çok özel alana ünlü çocuğu olmanın ayrıcalığı ile girebiliyor, daha kolay ünlü olabiliyorlar.
UŞAKLAR:
Ünlü olun olmayın, kendinize bir uşak tutabilirsiniz. Tuttuğunuz uşak sizinle yaşayacağı için ona bir oda vermeniz de gerekecek.
*Sims.tr'den alıntıdır.